Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

Stegte rødspættefileter og rabarberkompot

45 min
Rabarber...det er forår og sommer. Den kommer til os, når vi trænger allermest til nye danske grøntsager og frugt.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-rodspattefileter-og-rabarberkompot/

Sådan gør du

Rabarberkompot
  • Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Lad kompotten køle af og tilsæt basilikum. Smag til.
  • Rens, skyl og tør rødspættefileterne. Del dem på langs. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend fisken i ægget. Del smør og olie i 2 portioner. Lad en portion smør og olie blive gylden i en pande. Læg halvdelen af fiskene i panden, drys med 2 spsk sesamfrø og steg dem i ca. 2½ min. Vend fiskene, drys med peber og halvdelen af saltet og steg dem i yderligere ca. 2½ min. Tag fiskene af panden og hold dem varme. Steg resten af fiskefileterne.
Salat
  • Lad imens osteternene dryppe af. Læg salatblade, agurk og ost lagvis i et fad og drys med salt og peber.
Energiindhold for hele retten:

11538 kJ / 2758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

403 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 30,8 % 7,3 g
Kulhydrat: 36,3 % 8,6 g
Fedt: 32,9 % 3,6 g
Mere inspiration

Når det er rabarbertid, er der ikke noget skønnere end at have rabarberkompot på lager.

Rabarberkompot
15 min
Rabarberkompot
(29)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkompot
300 g Rabarber i 3 cm stykker
100 g Rørsukker (ca. 1¼ dl)
1 spsk Vand
1 dl Strimlede basilikumblade
500 g Rødspættefileter
1 Æg
25 g Smør
1 spsk Rapsolie
4 spsk Sesamfrø
Friskkværnet peber
1 tsk Groft salt
Salat
200 g Salatost i tern
2 liter Skyllede, babysalatblade
1 Agurk i stave (ca. 300 g)
½ tsk Havsalt, fx læsø sydesalt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Kogte, skrabede nye kartofler