Herbes de provencesuppe

En lækker cremet blomkålssuppe. Nem og hurtig forret til mange eller en let hovedret til 3-4 personer.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Herbes de provencesuppe

En lækker cremet blomkålssuppe. Nem og hurtig forret til mange eller en let hovedret til 3-4 personer.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 10 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 lille finthakket hvidløgsfed
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 4 spsk hvedemel
  • 500 g blomkål i små buketter
  • 250 g fine ærter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g ciabattabrød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt herbes de Provence og 3 dl af bouillonen. Rør fraiche og mel sammen til en jævning. Rør det i løgblandingen og pisk til den er jævn. Pisk resten af bouillonen i lidt efter lidt. Bring suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Kom blomkålsbuketterne i suppen og lad dem koge ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt ærter, salt og peber og kog uden låg i ca. ½ min. Smag til og server suppen i fx glas eller varme små skåle.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Semillon, grenache blanc, marsanne, viognier Provence, Rhône, Frankrig

Hvidvin fra Provence eller Cotes-du-Rhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges