Himmelsk risotto med urtekrydrede kyllingespyd

Frisk og fyldig risret. Velegnet til grill.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Himmelsk risotto med urtekrydrede kyllingespyd

Frisk og fyldig risret. Velegnet til grill.

Antal portioner

Risotto

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 lille knust hvidløgsfed
  • 3 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 11 dl hønsebouillon
  • 175 g Castello® creamy Blue
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g friske grønne asparges

Kylling

  • 2 kyllingefileter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 8 træspyd
  • 2 dl hakkede friske krydderurter, fx bredbladet persille og basilikum
  • 200 g østershatte
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Risotto

Lad smørret blive gyldent i en gryde og steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt ris, vin og 3 dl af bouillonen. Lad det simre. Rør jævnligt og spæd til med bouillon, indtil du har en cremet risotto. Smuldr HimmelBlå i og lad den smelte under omrøring. Del aspargesene i ca. 3 cm lange stykker. Hvis de er frosne, kan de blandes direkte i. Hvis aspargesene er friske, er det bedst at forkoge dem, i letsaltet vand, i ca. 2½ min., afhængig af tykkelsen. Vend aspargesene i lige inden serveringen.

Kylling

Skær hver kyllingefilet i 4 stykker på langs. Læg dem i et ovnfast fad, og pensl dem med olivenolie blandet med sojasauce. Steg dem midt i ovnen. Sæt kyllingestykkerne på spyd, og rul dem i de hakkede urter.

Del eller skær østershattene af roden. Steg dem i smør ved høj varme, indtil svampene har fået farve og er en smule sprøde. Server risottoen med de stegte østershatte og to urtekrydrede kyllingespyd.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra New Zealand eller andre oversøiske lande Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til asparges