Hindbærlagkage
60+ min

Hindbærlagkage

Superenkel lagkage. Bunde a la "sandkage", hindbær og flødeskum. Det er nemt...!
Fryseegnet
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbærlagkage

Superenkel lagkage. Bunde a la "sandkage", hindbær og flødeskum. Det er nemt...!

10 stykker pr. lagkage

Opskriften gælder for 10 lagkager

Lyse bunde - dej

  • 100 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk

Hindbærfyld

Fremgangsmåde:

Lyse bunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Hindbærfyld

Mos hindbærrene og rør dem med sukker. Smag til. Pisk fløden til et let skum. Læg den nederste kagebund på et fad. Fordel herpå halvdelen af hindbærmosen og ca. 2 dl flødeskum. Fortsæt med den midterste bund, resten af hindbærmosen og ca. 2 dl flødeskum. Slut med den sidste bund og pynt kagen med resten af flødeskummet.

Tip

De 3 lagkagebunde kan bages enkeltvis i en smurt lagkageform med løs bund. Bag én bund ad gangen, ca. 20 min. ved 175°.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Tips

De lyse bunde kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den søde vin moscato d'asti fra Norditalien er perfekt til de friske hindbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til rabarber