Hindbærmousse

En skøn hindbærmousse der bør afprøves, når hindbærsæsonen er på sit højeste og det er let at få fat i friske hindbær. Resten af året kan du bruge frosne bær.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbærmousse

En skøn hindbærmousse der bør afprøves, når hindbærsæsonen er på sit højeste og det er let at få fat i friske hindbær. Resten af året kan du bruge frosne bær.

Opskriften gælder for 4 personer

Dagen før

  • 300 g friske hindbær
  • 50 g flormelis (ca. 2 dl)
  • ½ spsk friskpresset citronsaft

Pynt

Fremgangsmåde:

Dagen før

Kom hindbærrene i en skål. Drys dem med flormelis og citronsaft. Stil dem tildækkede i køleskabet til næste dag.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland imens de marinerede hindbær med fraiche og mos dem let. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen i hindbærblandingen og vend forsigtigt flødeskummet heri - gem lidt flødeskum til pynt. Kom hindbærmoussen i en pæn skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.

Ved serveringen

Pynt med flødeskum, hakket mørk chokolade og hindbær.

Tips

Brug kun 2 blade husblas, hvis hindbærmoussen tilberedes dagen før, den skal serveres.

Du kan også bruge frosne hindbær. Kog dem et par minutter med citronsaft og hæld bærrene i en skål. Tilsæt flormelis og smag til. Frosne bær kræver ofte mere sukker end friske. Stil hindbærkompotten tildækket på køl til den er helt kold.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne dessert vil en brachetto d'acqui fra Piemonte i Norditalien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade