Hjemmelavet tykmælk med hindbærsirup og honningristede rugbrødstern

Skønt morgenmåltid eller tilbehør til brunch med friske bær og crunch.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjemmelavet tykmælk med hindbærsirup og honningristede rugbrødstern

Skønt morgenmåltid eller tilbehør til brunch med friske bær og crunch.

Antal portioner

Hjemmelavet tykmælk

Hindbærsirup

  • 2 dl hindbærvineddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk almindelig honning
  • 100 g grønne rosiner (ca. 1½ dl)

Honningristede rugbrødstern

  • 30 g smør
  • 3 spsk honning
  • 200 g mørkt rugbrød i små tern
  • 100 g friske hindbær eller blåbær

Fremgangsmåde:

Hjemmelavet tykmælk

Varm sødmælk og fløde til ca. 25° i en tykbundet gryde. Hæld mælken i en skål og lad temperaturen falde til ca. 22-25°. Mål fx med et stegetermometer. Tilsæt kærnemælken og fordel blandingen i 8 glas (a ca. 2 dl). Dæk med bagepapir og et klæde og lad glassene stå på køkkenbordet i ca. 20 timer. Stil derefter tykmælken i køleskabet til den er rigtig kold.

Hindbærsirup

Bring vineddike, vand og honning i kog i en lille gryde og kog blandingen ved jævn varme i ca. 15 min. Kom rosinerne i og kog ved svag varme i yderligere ca. 10 min. eller til konsistensen er sirupsagtig. Lad hindbærsiruppen køle af.

Honningristede rugbrødstern

Lad fedtstof og honning blive varm i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Tilsæt rugbrødsternene og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 7 min. eller til de er gyldne og sprøde. Spred brødternene ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Ved serveringen

Læg lidt hindbærsirup på den kolde tykmælk, pynt med lidt honningristede rugbrødstern og server hindbær og resten af rugbrødstern og sirup til.

Tips

Hindbærsirup kan koges dagen før. Lun siruppen på selve dagen. Siruppen kan tilsættes lidt koldt vand, hvis den er for tyk.

Tykmælken kan serveres som dessert til 6. Server også tykmælken til morgenmad - fordel den i 4 skåle (a 3-4 dl).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 36 %
Print