Hjertekage
60+ min

Hjertekage

Imponer en du holder af med denne helt fantastiske hjertekage med jordbærfyld og marcipan.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjertekage

Imponer en du holder af med denne helt fantastiske hjertekage med jordbærfyld og marcipan.

Opskriften gælder for 10 personer

Hjertebunde

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer

Mandelsplitter

  • 3 spsk sukker
  • 1½ spsk vand
  • 50 g mandelsplitter

Jordbærfyld

Pynt

  • 2 spsk jordbærmarmelade
  • 500 g ren, rå marcipan
  • 1 spsk flormelis
  • hvide sukkerhjerter
  • friske lyserøde roser

Fremgangsmåde:

Hjertebunde

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne. Kom dejen i en smurt hjertebageform (ca. 1,3 liter). Bag bunden midt i ovnen. Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist. Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af. Flæk bunden i 3 lag med fx en skarp kniv.

Mandelsplitter

Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en lille pande. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme og kog yderligere 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Jordbærfyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum og vend appelsinskal i. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.

Fold et 75 cm langt stykke bagepapir - 4 gange på langs - og stil det ned i hjerteformen som en "krave". Læg en hjertebund i formen så "kraven" står fast. Læg hjertekagen sammen således: Fordel halvdelen af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet. Så en hjertebund og resten af mandler og jordbærfyld. Slut med den sidste hjertebund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Pynt

Løft papirkraven op af formen. Vend forsigtigt hjertekagen ud på et fad, så bunden vender opad. Mos marmeladen med en gaffel og smør den ud på kagen. Læg et 80 cm langt stykke plastfolie på køkkenbordet og et stykke omkring en kagerulle. Tril ca. 350 g af marcipanen til en aflang "pølse" og rul den ud til en lang strimmel (ca. 6 x 70 cm). Stil marcipanstrimlen omkring hjertekagen. Rul resten af marcipanen ud til en plade, ca. ½ cm tyk, og skær et stort marcipanhjerte ud - læg evt. hjertebageformen omvendt på som model. Læg forsigtigt marcipanhjertet på kagen. Drys med flormelis og sukkerhjerter og pynt med roser.

Forbered i god tid

Skær marcipanen til med fx en klejnespore. Pak kagen ind i marcipan nogle timer i forvejen. Stil kagen i køleskabet, dækket med et klæde. Pynt med flormelis, hjerter og roser ved serveringen.

Kagen kan også pyntes med rosafarvede sukkerhjerter og/eller marcipanroser. Marcipanen kan erstattes af jordbærflødeskum.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den søde vin moscato d'asti fra Norditalien er perfekt til de smukke kager Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til rabarber