Hjerter med æble og selleri

Der bliver ikke spist så meget indmad i Danmark. Måske kan denne lækre ret rette op på det?
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjerter med æble og selleri

Der bliver ikke spist så meget indmad i Danmark. Måske kan denne lækre ret rette op på det?

Antal portioner
  • 2 æbler fx ingridmarie
  • lidt friskpresset citronsaft
  • 3 svinehjerter
  • 10 g smør
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • ½ knoldselleri i grove stykker
  • 4½ dl vand
  • 1¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • evt lidt kulør

Pynt

  • friske blade af oregano

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler
  • 1 dl frisk hakket oregano
  • 75 g ribsgelé

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og skær skrællen i tynde strimler til pynt - læg strimlerne i vand tilsat lidt citronsaft. Skær æblerne i kvarte og befri dem for stilk og kernehus. Rens, skyl og tør hjerterne godt. Skær hjerterne i kvarte. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hjerter i ca. 4 min. Tilsæt selleri, æbler, vand, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 2 timer eller til hjerterne er møre - rør af og til. Tag hjerterne op af saucen og hold dem varme. Hæld sauce med grøntsager, fraiche og saucejævner i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. eller til saucen er jævn. Læg hjerterne tilbage i gryden og hæld saucen ved. Bring retten i kog og lad den koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt evt. kulør. Smag til.

Ved serveringen

Hæld retten i en varm skål og pynt med æblestrimler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 55 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 23 %
Print