Honningkagehjerter
60+ min

Honningkagehjerter

Lav dine egne honningkager. Stik dem ud i den form du kan lide og pynt dem fint.
Bedømmelse (91 vurderinger)

Min bedømmelse:

Honningkagehjerter

Lav dine egne honningkager. Stik dem ud i den form du kan lide og pynt dem fint.

ca. 40 stk.

Antal portioner
  • 300 g brun farin
  • 300 g honning - evt. flydende akaciehonning
  • 250 g smør
  • 4 æg
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 kg hvedemel
  • 2 tsk hjortetaksalt

Pynt

  • mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • små sukkerperler eller glansbilleder

Fremgangsmåde:

Smelt farin, honning og smør og lad massen afkøle. Hæld den evt. over i en skål, så går det hurtigere. Pisk de hele æg og krydderier i massen. Sigt mel med hjortetaksalt ned i massen og rør den godt sammen med en håndmixer. Stil dejen koldt i køleskabet i nogle timer. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse - stik ud med små og store hjerteforme og bag kagerne til de er gyldne. Afkøl kagerne og overtræk dem med chokolade. Pynt med sukkerperler eller glansbilleder.

Bagetid

Ca 10-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 36740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 30 %
Print