Honningmarineret torskefilet
45 min

Honningmarineret torskefilet

Med opskriften på honningmarineret torskefilet kan du servere en fiskeret med sødme, saft og lækre grøntsager. Glæd dig til at nyde torskefileterne i den lækre honningmarinede.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Honningmarineret torskefilet

Med opskriften på honningmarineret torskefilet kan du servere en fiskeret med sødme, saft og lækre grøntsager. Glæd dig til at nyde torskefileterne i den lækre honningmarinede.

Antal portioner
  • 3 torskefileter uden skind

Honningmarinade

  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk honning
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk fint salt
  • 30 g smør

Svitsede grøntsager

  • 15 g smør
  • 4 rødløg i store tern
  • 2 grønne squash i tykke, kvarte skiver
  • 300 g optøede, frosne haricots verts
  • 1½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Rens og tør torskefileterne. Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i et fad.

Honningmarinade

Knus fennikelfrøene, fx i en morter. Rør honning, eddike, knuste fennikelfrø og salt sammen i en skål. Hæld marinaden over fiskestykkerne og vend godt rundt. Stil fisken tildækket i køleskabet i ca. 10 min.

Tag fiskestykkerne op af marinaden (gem den). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når fiskestykkerne bliver vendt. Tag fisken op og hold den varm. Steg de sidste stykker fisk på samme måde.

Svitsede grøntsager

Varm fedtstoffet i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash, bønner, salt og marinade. Svits i yderligere ca. 3 min. og smag til.

Ved serveringen

Fordel grøntsager med væde i et dybt, varmt fad og læg herpå de stegte torskestykker.

Tips

Fiskeretten kan tilberedes med tykke rødspættefileter i stedet for torskefileter og med 1 tsk dijonsennep i stedet for de knuste fennikelfrø.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8090 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 24 %
Print