Hot fiskesuppe med appelsin og stjerneanis
30 min

Hot fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

Timian og hvidløgsduftende rejetopping gør suppen ekstra festlig.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hot fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

Timian og hvidløgsduftende rejetopping gør suppen ekstra festlig.

Antal portioner
  • 2 spsk hvedemel
  • 8 dl vand
  • 4 spsk koncentreret hummerfond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 stjerneanis
  • ½ tsk Sambal oelek
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 500 g fiskefileter, fx torsk eller laks i mindre stykker
  • 2 rensede porrer i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1½ tsk groft salt

Topping

  • 100 g grofthakkede rejer
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 lille finthakket hvidløgsfed

Fremgangsmåde:

Pisk mel og 2 spsk vand sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af vandet i lidt efter lidt. Bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt fond, madlavningsfløde, stjerneanis, sambal oelek og appelsinskal og bring i kog. Tilsæt fisk og porrer og lad suppen koge ved svag varme i 3-5 min. Smag til.

Topping

Bland de hakkede rejer med timian og hvidløg. Server dem til den varme suppe.

Tip

Hvis du er til ekstra hot - så tilsæt lidt mere sambal oelek.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 58 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 23 %
Print