Hot kardemommekrydret kartoffelsalat og laks

Skal kartoffelsalat altid smage som den plejer?....nej vel. Prøv denne eksotisk krydrede variation med både kardemomme, koriander og rosiner.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hot kardemommekrydret kartoffelsalat og laks

Skal kartoffelsalat altid smage som den plejer?....nej vel. Prøv denne eksotisk krydrede variation med både kardemomme, koriander og rosiner.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kg skrubbede kartofler med skræl, fx nix pille
  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade
  • 100 g rosiner
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 2 grønne peberfrugter i tynde strimler
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk rapsolie
  • 4 laksefileter med skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kartofler og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i mundrette bidder.

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Vend kvark, kardemomme, chili, limesaft, koriander, rosiner, mandler og salt sammen. Tilsæt kartofler, tomater, peberfrugter, forårsløg og vand. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt ekstra vand, hvis kartoffelsalaten er for fast. Smag til og kom kartoffelsalaten i en skål.

Lad imens olien blive varm i en pande. Drys laksestykkerne med salt og peber og steg dem ved jævn varme, på skindsiden, i ca. 5 min. - til skindet er gyldent og sprødt. Vend forsigtigt stykkerne og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er gennemstegte. Server laksen sammen med den hotte kardemommekrydrede kartoffelsalat og limebåde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print