Hot lammekarry

En krydret lammegryderet med citrongræs, grøn karry og blomkål.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hot lammekarry

En krydret lammegryderet med citrongræs, grøn karry og blomkål.

Antal portioner
  • 2 stilke citrongræs
  • 25 g smør
  • 2 tsk stærk grøn karrypasta
  • 400 g lammekød i tern, fx af kølle
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g Buko® Naturel
  • ½ blomkål i små buketter
  • 6 stilke bladselleri i tynde skrå stykker
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 1 grøn squash i korte stave

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste grove blade fra citrongræsstænglerne. Skær den træede bund og top væk og hak den midterste bløde del fint (2 spsk i alt).

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karrypastaen i og svits den under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 1 min. Kom vand, citrongræs og salt i. Kog kødet ved svag varme og under låg ca. 45 min. eller til kødet er mørt. Tilsæt flødeost og kog ved kraftig varme og under omrøring indtil osten er smelter. Vend blomkål og bladselleri i og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Drys saucejævner i under omrøring og tilsæt derefter squash. Kog retten yderligere ca. 1 min. og smag til.

Tips

En mildere lammekarry kan tilberedes med 1 spsk fintrevet citronskal i stedet for citrongræs og med 1 spsk ostindisk karry i stedet for grøn karrypasta.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 31 %
Print