Tikka masala med lam og mangosalat

Tikka masala med lam og mangosalat

60+ min
Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/tikka-masala-med-lam-og-mangosalat/

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern af 2 x 3 cm. Varm en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits lammekød og paprika ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt chili og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt bouillon. Skær bunden af de 3 stænger citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag evt. med kniven så indmaden begynder at løsne sig og kom dem i retten. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer, til lammekødet er helt mørt.
Tikka masala
  • Sæt en sigte over en skål og hæld kødet heri - gem skyen og hold kødet varmt. Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ingefær, hvidløg og chili i ca. 1 min. Tilsæt kardemomme, koriander og mel, og svits det i yderligere ca. 1 min. Tilsæt skyen lidt af gangen og pisk godt. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Fjern citrongræsset, tilsæt limeskal, limesaft, tomatpuré og lammekød og bring retten i kog, stadig under omrøring. Tilsæt kvark og salt lige inden servering. Smag til.
Mangosalat
  • Lad en tykbundet gryde blive varm ved jævn varme og kom rødløg og eddike i. Damp det i ca. 1 min. under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.
Brune blomkålsris
  • Lad en pande blive varm, ved kraftig varme og svits blomkål i ca. 1 min. Tilsæt de kogte ris, og svits i yderligere ca. 1 min. Server blomkålsris, mangosalat og tikka masala i hver deres skål.
Energiindhold for hele retten:

8988 kJ / 2148 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 25,3 % 6 g
Kulhydrat: 47,8 % 11,4 g
Fedt: 26,9 % 2,9 g
Mere inspiration

Skøn klassisk chicken tikka masala - med masser af smag.

Relateret video
Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Ingredienser

400 g Udbenet lammekølle
1 tsk Mild paprika
1 tsk Finthakket rød chilipeber
3 Små finthakkede fed hvidløg
6 dl Hønsebouillon
3 stilke Citrongræs
Tikka masala
20 g Smør
2 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
25 g Finthakket frisk ingefær
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt koriander
2 spsk Hvedemel
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Koncentreret tomatpuré
1 dl Kvark
1 tsk Groft salt
Mangosalat
1 Stort rødløg i både (ca. 100 g)
1 spsk Æbleeddike
1 Æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
150 g Mangofrugt i tern
1 dl Frisk koriander
25 g Grofthakkede mandler
Brune blomkålsris
200 g Groftrevet blomkål
450 g Kogte brune ris (a ca. 225 g rå ris)