Hummersuppe med ingefær

En flot, frisk og cremet forret med tigerrejer, kammuslinger og frisk koriander.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hummersuppe med ingefær

En flot, frisk og cremet forret med tigerrejer, kammuslinger og frisk koriander.

Antal portioner

Hummersuppe

Skaldyrsspyd

  • 8 store eller 16 små rå tigerrejer med halevifte
  • 8 friske eller optøede, frosne kammuslinger i halve
  • 1 limefrugt i halve både
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 tsk rapsolie
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Hummersuppe

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Smag hummersuppen til.

Skaldyrsspyd

Fordel imens tigerrejer, kammuslinger og halve limebåde på de 8 spyd. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill 4 spyd ad gangen, ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt). Tag spyddene af panden, dryp med limesaft og drys med salt og peber. Hold spyddene varme og grill de sidste.

Ved serveringen

Fordel suppen i glas der tåler varme. Pynt med koriander og server de lune skaldyrsspyd til.

Tip

I stedet for en hummerterning kan man bruge hummerfond, fx touch of taste.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, viognier Rhône, Frankrig

Det festligste vinvalg vil være en halvtør champagne med betegnelsen "sec". Alternativt en rigtig god hvidvin på druen viognier, helst fra Nordrhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til hummer