Hurtige appelsinscones
30 min

Hurtige appelsinscones

Dejlige engelske scones - her med smag af kanel og appelsin, som også giver bagværket sin fine orange farve.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hurtige appelsinscones

Dejlige engelske scones - her med smag af kanel og appelsin, som også giver bagværket sin fine orange farve.

8 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 100 g koldt smør
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk mælk

Pensling

  • mælk

Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker, appelsinskal, bagepulver og kanel i en skål. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med appelsinsaft og mælk. Del dejen i 4 portioner og tril hver portion til en kugle. Tryk kuglerne flade til store scones (ca. 10 cm i diameter). Læg de store scones på en bageplade med bagepapir. Rids hver appelsinscone dybt - så der bliver 4 trekanter. Pensl med mælk og bag de store scones midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist og bræk hver scone i 4 trekanter.

Hurtige appelsinscones smager dejligt med flødeost naturel, citronsmør eller koldt smør.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Tips

Lad dem tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 44 %
Print