Hurtigt madbrød med persille
45 min

Hurtigt madbrød med persille

Hurtig brød der ikke skal hæve. Spis det nybagt som tilbehør til fx en salat.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hurtigt madbrød med persille

Hurtig brød der ikke skal hæve. Spis det nybagt som tilbehør til fx en salat.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 25 g gær (½ pakke)
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk hakket, frisk kruspersille
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med yoghurt og bag det midt i ovnen.

Tips

Persille kan udelades. Brødet smager bedst nybagt og er ikke egnet til at gemme.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %
Print