Hvedesalat med langstidsbagte cherrytomater

Det tager lidt tid at forberede salaten, men så får du også en dejlig mættende salat med masser af smag og tomater, der smager intenst af tomat.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvedesalat med langstidsbagte cherrytomater

Det tager lidt tid at forberede salaten, men så får du også en dejlig mættende salat med masser af smag og tomater, der smager intenst af tomat.

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g hele hvedekerner - gerne kæmpedurum

Langtidsbagte cherrytomater

  • 600 g cherrytomater
  • 1¼ tsk havsalt
  • 2 tsk sukker

Hvedekerner fortsat

  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • skal af ½ usprøjet appelsiner - skrællet med kartoffelskrælleren
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort rødløg - i små tern (ca. 100 g)
  • 2 spsk salte kapers
  • 2 små hakkede hvidløgsfed
  • 2 dl friske krydderurter, fx dild, mynte og/eller persille
  • 1 knivspids cayennepeber

Fremgangsmåde:

Dagen før

Skyl hvedekernerne og hæld dem over med kogende vand, stil dem koldt til næste dag.

Langtidsbagte cherrytomater

Halver cherrytomaterne, stil dem på en plade med bagepapir og drys dem med salt og sukker. Bag dem tørre midt i ovnen.

Hvedekerner fortsat

Kassér imens kerner der flyder ovenpå. Skyl kernerne igen og kog dem i rigelig letsaltet vand med laurbærblad, peberkorn og appelsinskal i 30-45 min. - til kernerne er møre. (Bruges forkogte hvedekerner, er udblødningen unødvendig.) Hæld straks citronsaft og olie over dem og lad dem køle af.

Bland den krydrede kogte hvede med løg, kapers, hvidløg og halvdelen af krydderurterne. Smag cayennepeber og evt. mere citronsaft.

Grill squashskiverne på begge sider på en grillpande eller bedre - på en trækulsgrill. Vend forsigtigt tomater og squashskiver i salaten. Bryd osten i grove stykker og drys den over salaten. Drys med resten af krydderurterne og lidt havsalt og groftkværnet peber.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 100° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 35 %
Print