Hvid brownie
60+ min

Hvid brownie

Fantastisk lækker hvid brownie - også kaldet blondie. Citron og cremefraiche spiller syrligt op til den hvide chokolade - smagen er som en bid af himlen...
Fryseegnet
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid brownie

Fantastisk lækker hvid brownie - også kaldet blondie. Citron og cremefraiche spiller syrligt op til den hvide chokolade - smagen er som en bid af himlen...

24 stykker

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 300 g grofthakket hvid chokolade
  • 3 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 100 g grofthakkede mandler

Pynt

  • hvid chokolade - i spåner

Fremgangsmåde:

Lad smør og 200 g af chokoladen smelte i en tykbundet gryde ved svag varme og under omrøring. Fjern gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen køle let af. Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt chokoladeblandingen og vend cremefraiche og mel i dejen. Vend forsigtigt resten af chokoladen, citronskal og mandler i. Fordel dejen i en form (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden.

Skær kagen i 24 firkanter på ca. 5x5 cm - 6 baner på den lange led og 4 på den korte.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Tips

Bag gerne den hvide brownie dagen før. Pynt evt. med syltet citronskal i strimler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %
Print