Hvid chokoladecreme med kardemomme og appelsin

Helt ny måde at lave "pannacotta" på - Uha det er lækkert.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid chokoladecreme med kardemomme og appelsin

Helt ny måde at lave "pannacotta" på - Uha det er lækkert.

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 5 appelsiner
  • 3 spsk sukker

Nøddedrys

  • 25 g smør
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Appelsinsirup

Pres 2 af appelsinerne (ca. 1 dl). Bring appelsinsaft og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved kraftig varme i ca. 4 min. - eller til der er ca. ½ dl tilbage. Skær de sidste appelsiner i fileter og gem dem til servering.

Knus kardemommefrøene i en morter. Smelt den hvide chokolade i en skål i vandbad. Pisk cremefraichen luftig med florsukker og pisk herefter kardemomme, appelsinsirup og hvid chokolade i cremen. Fordel cremen i 4 flade skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Nøddedrys

Lad smørret blive gyldent i en pande og rist nødderne ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Drys med flormelis og rist i yderligere ca. 3 min. Hæld nøddedrysset til afkøling på et stykke bagepapir.

Ved serveringen

Fordel appelsinfileterne på den hvide chokoladecreme og pynt med nøddedrysset.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %
Print