Hvid chokoladelagkage
60+ min

Hvid chokoladelagkage

Lagkage med hvid chokoladefyld abrikospuré og marcipan - god til fødselsdage og andre festlige begivendeheder.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid chokoladelagkage

Lagkage med hvid chokoladefyld abrikospuré og marcipan - god til fødselsdage og andre festlige begivendeheder.

Antal portioner

Bunde 3 stk.

  • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 2 dl)
  • 3 æggeblommer

Chokoladefyld

Abrikospure

  • 1 dåse halve, syltede abrikoser (a ca. 410 g)
  • 1 spsk flormelis
  • 250 g ren rå ren, rå marcipan

Fremgangsmåde:

Bunde

Bland kartoffelmel og bagepulver sammen. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min., til hviderne er seje. Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommerne. Kom 1/3 af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist og bag de 2 andre bunde.

Chokoladefyld

Pisk fløden stiv. Vend æggeblommer og rom i flødeskummet. Rør 2 dl af flødeskumsblandingen ud i den lune, smeltede chokolade. Vend forsigtigt den afkølede chokolade over i resten af flødeskumsblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Læg en lagkagebund heri og fordel halvdelen af chokoladefyldet på bunden. Dæk med en kagebund og fordel resten af chokoladefyldet herpå. Slut med en kagebund.

Abrikospuré

Hæld lagen fra abrikoserne og blend dem med flormelis. Fordel abrikospuréen på lagkagen og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Rul marcipanen ud mellem 2 stykker plastfilm til den måler ca. 6½ x 70 cm. Fjern plastfilmen og skær marcipanen ud i 5½ x 68 cm. Fjern springformsringen og anbring marcipanbæltet omkring kagen. Anvend evt. overskud af marcipan til pynt.

Tip

Du kan også lave chokoladefyldet med mørk chokolade.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Et festligt vinvalg vil være den mousserende asit spumante eller en moscato d'asti (lidt sødere, mindre bobler) Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade