Hvid ostecarpaccio med rabarberkompot
45 min

Hvid ostecarpaccio med rabarberkompot

En spændende dessert med surt og sødt fra rabarber og sprøde mandelfirkanter som tilbehør.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid ostecarpaccio med rabarberkompot

En spændende dessert med surt og sødt fra rabarber og sprøde mandelfirkanter som tilbehør.

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 225 g rabarber i små tern
  • 2½ spsk rørsukker

Sprøde mandelfirkanter

  • 50 g friske lasagneplader
  • 1 spsk smeltet smør
  • 25 g smuttede finthakkede mandler
  • ½ spsk perlesukker

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Læg osten i fryseren i 1 time.

Rabarberkompot

Fordel rabarberne i en lille bradepande og drys dem med sukker. Grill rabarberne øverst i ovnen - de må ikke blive sorte. Lad rabarberne stå ved eftervarmen i mindst 15 min og lad dem køle af tildækket i køleskabet i yderligere 15 min. Smag til.

Skær meget tynde skiver af osten og fordel dem på 4 tallerkener. Lad ostecarpaccioen stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 15 min.

Sprøde mandelfirkanter

Skær imens pastapladerne ud i firkanter (ca. 5 x 6 cm). Pensl med fedtstof, drys med mandler og perlesukker. Fordel dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Fordel den afkølede kompot på osten og pynt med citronmelisse og sprøde mandelfirkanter. Server straks.

Grill

Ca. 3 min.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %
Print