Hvid pizza med forårsløg og røget laks
1 timer

Hvid pizza med forårsløg og røget laks

Hvid pizza?? Hvad er nu det for noget! Vi har skiftet tomatsaucen ud med cremefraiche - det er anderledes på den gode måde - prøv det!
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid pizza med forårsløg og røget laks

Hvid pizza?? Hvad er nu det for noget! Vi har skiftet tomatsaucen ud med cremefraiche - det er anderledes på den gode måde - prøv det!

Antal portioner

Pizzabund

  • 1¾ dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g fuldkornsspeltmel (ca. 1¼ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)

Fyld

  • 25 g smør
  • 2 zittauerløg i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 8 forårsløg i skrå skiver (ca. 100 g)
  • 1 spsk finthakkede friske oreganoblade
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter renset feldsalat
  • 300 g dampede grønne asparges i mindre stykker
  • 100 g røget laks i tynde skiver

Pynt

  • friske oreganoblade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pizzabund

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 32 x 36 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir og lad den hæve i ca. ½ time. Træk bagepapiret over på den varme plade og forbag pizzaen midt i ovnen.

Fyld

Lad imens smørret smelte i en sautepande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg, forårsløg, oregano og salt og steg det ved jævn varme i ca. 2 min. - løgene må ikke blive brune.

Fordel 1½ dl cremefraiche på den forbagte pizzabund. Fordel løgene herpå og bag pizzaen færdig midt i ovnen.

Tag pizzaen ud og fordel feldsalat, asparges, røget laks og resten af cremefraichen på pizzaen. Pynt med oregano og friskkværnet peber.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 34 %
Print