Hvid pizza med røget laks og stenbiderrogn

I denne opskrift bages pizzabunden, hvorefter den bage bund smørres med fraiche og fyldes med laks, rogn, løg og citron.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid pizza med røget laks og stenbiderrogn

I denne opskrift bages pizzabunden, hvorefter den bage bund smørres med fraiche og fyldes med laks, rogn, løg og citron.

Antal portioner

Dej

  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 300 g pizzamel (ca. 5¼ dl)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie

Fyld

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lvandet og tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg eller alufolie og lad dejen hæve et lunt sted ca. 40 min.

Varm en stor bageplade i ovnen. Del dejen og rul hver dejklump ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Bag dem på en meldrysset, opvarmet bageplade eller bagesten. Pensl pizzabundene med olie og bag dem - en af gangen midt i ovnen.

Fyld

Bland cremefraiche med citronsaft og 2 spsk af de finthakkede rødløg. Tag pizzaerne ud af ovnen og fordel fraicheblandingen herpå. Anret skiver af røget laks ovenpå cremefraichen. Fordel stenbiderrogn ovenpå og drys med resten af rødløgene. Servér straks.

Tip

Purløg eller dild kan bruges i stedet for rødløg.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 39 %
Print