Hvide asparges i egen lage med kold rygeost

Nem og cremet appetitvækker - fuld af smag.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvide asparges i egen lage med kold rygeost

Nem og cremet appetitvækker - fuld af smag.

Antal portioner
  • 16 hvide asparges
  • ½ tsk groft salt

Til lagen

  • ¼ liter aspargesvand
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 knivspids cayennepeber
  • ½ spsk sukker
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rygeostmousseline

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skræl aspargesene og kog dem møre, men ikke bløde i ca. ½ liter vand med salt. Regn med 5-6 min. Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet. Afkøl aspargesene i koldt vand. Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til. Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid.

Rygeostmousseline

Rør rygeosten lind med fraiche. Den letpiskede fløde og purløgene vendes i - til en luftig kold sauce.

Servering

Anret aspargesene i et dybt fad med lagen. Server rygeostmousselinen til, drys med purløg og server "dyppebrød" til.

Tip

Aspargesene kan tilberedes dagen i forvejen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc, gerne en sancerre eller en poully fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges