Hvidkål i ostesauce og bagte rødbeder
45 min

Hvidkål i ostesauce og bagte rødbeder

Stuvet hvidkål med ostesauce bagte i ovnen ved siden af skrællede rødbeder. Det er nemt og så smager det godt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidkål i ostesauce og bagte rødbeder

Stuvet hvidkål med ostesauce bagte i ovnen ved siden af skrællede rødbeder. Det er nemt og så smager det godt.

Antal portioner

Hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g smør

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • sennep

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen. Skær kålen i store tern og kom dem i en skål sammen med løgbådene. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 3 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom grøntsagerne i en ovnfast skål (ca. 3 liter), drys med salt og hæld mornaysaucen over. Kom rødbederne i et lille ovnfast fad (ca. 1 liter). Drys med salt og dæk fadet med alufolie. Bag hvidkål og rødbeder midt i ovnen.

Hakkebøffer

Form imens kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Lad bøfferne hvile tildækket i ca. 5 min.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print