Hvidkål med oksekød og spidskommen

Velsmagende vinterret med smag fra syltet ingefær. Og hvor hvidkål erstatter spaghetti. Hurtig og nem at lave.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidkål med oksekød og spidskommen

Velsmagende vinterret med smag fra syltet ingefær. Og hvor hvidkål erstatter spaghetti. Hurtig og nem at lave.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 350 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 zittauerløg i tynde både
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 650 g meget fintsnittet hvidkål
  • 400 g frosne haricots verts
  • ½ dl vand
  • 1 spsk finthakket sød syltet ingefær
  • 1 spsk lage fra de syltede ingefær
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Smelt halvdelen af smørret i en stor stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og har skiftet farve. Tag kødet op. Kom resten af smørret i gryden og svits løg og spidskommen i ca. 1 min. Tilsæt kål og svits det med i ca. 2 min. Kom kød og resten af ingredienserne i gryden. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Smag til.

Server hvidkål med oksekød og spidskommen sammen med iskold fraiche og groft brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print