Hyldebærsuppe med æbler

Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljecreme og æbler.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldebærsuppe med æbler

Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljecreme og æbler.

Antal portioner

Vaniljecreme

  • 4 dl koncentreret sød hyldebærsaft
  • 6 dl vand
  • 1½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1½ spsk vand
  • 2 uskrællede æbler, fx coxorange (ca. 300 g)

Fremgangsmåde:

Vaniljecreme

Vend forsigtigt fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring hyldebærsaft og vand i kog i en gryde. Rør maizena og vand sammen til en jævning og rør den i suppen. Lad den koge i ca. 1 min. Fjern stilk, blomst og kernehus fra æblerne og skær dem i tynde både. Kom æblebådene i suppen og kog den i yderligere ca. 1 min. Smag til. Server den varme hyldebærsuppe sammen med den iskolde vaniljecreme.

Tips

Hyldebærsuppen smager også godt kold. Er æblebådene for store til en lille mund, så skær dem i halve.

Tips

Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 13 %
Print