Hyldeblomst- og limemousse

Frisk og pikant mousse, der kan forberedes dagen i forvejen og serveres med en sprød småkage - fx tuilles.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldeblomst- og limemousse

Frisk og pikant mousse, der kan forberedes dagen i forvejen og serveres med en sprød småkage - fx tuilles.

Antal portioner

Pynt

  • strimler af limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland sukker, hyldeblomst- og limesaft i en gryde og varm det indtil sukkeret er smeltet - saften må ikke koge. Smelt husblassen, med det vand der hænger ved, i den varme saft. Lad saften køle af. Bland saften med tykmælk og stil det i køleskabet, til det begynder at stivne let. Pisk fløden stiv og vend den i tykmælken. Hæld desserten i portionsskåle og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt moussen med tynde strimler af limeskal.

Tip

Server evt. en sprød småkage til moussen eller skiver af pærer. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 3 blade husblas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

En hvid dessertvin fra Bordeaux vil fungere rigtig fint. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade