Hytteostkage med cremefraichelåg

En nyfortolkning af den klassiske cheesecake - her med bid fra ostekorn.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteostkage med cremefraichelåg

En nyfortolkning af den klassiske cheesecake - her med bid fra ostekorn.

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 150 g digestive kiks
  • 75 g smør - smeltet

Ostekage

Låg

Fremgangsmåde:

Bund

Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør. Tryk blandingen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).

Ostekage

Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt. Vend flødeost og hytteost i æggeblandingen. Tag husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved. Smelt husblassen, tilsæt citronsaft, og rør det i æggeblandingen. Pisk hviderne til et stift skum og vend det i æggeblandingen. Hæld fromagen på kiksebunden. Sæt kagen tildækket på køl.

Låg

Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland cremefraiche, sukker og vaniljesukker. Smelt husblassen og rør cremefraichen i. Hæld cremefraicheblandingen over den stivnede ostekage som låg. Pynt kagen med fintstrimlet citronskal.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En sød mousserende vin fra Norditalien vil være dejlig hertil: vælg en asti spumante Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade