Hytteostkage

Med denne hytteostkage er du sikret en lækker dessert til festen. Kagen har en dejlig cremet smag af hytteost frisk pift af citron.
Fryseegnet
Bedømmelse (59 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteostkage

Med denne hytteostkage er du sikret en lækker dessert til festen. Kagen har en dejlig cremet smag af hytteost frisk pift af citron.

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 50 g vaniljekiks
  • 25 g makroner
  • 50 g smør

Fyld

Pynt

  • kiwifrugter i skiver

Fremgangsmåde:

Bund

Smuldr kiks og makroner fint. Smelt smørret og tilsæt kiks og makroner. Bland det hele godt sammen. Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad og kom kiksemassen heri. Pres den godt sammen.

Fyld

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og hytteost. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og kom den i hytteostblandingen under omrøring. Vend forsigtigt flødeskummet i. Fordel fyldet over kiksebunden og stil kagen koldt nogle timer. Pynt med kiwifrugt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En halvsød hvidvin på druen riesling, fx en "spätlese" fra Tyskland vil fungere godt her Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade