Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

60+ min
Fryseegnet
En ny og spændende måde at spise and. En flot ret at servere en aften du skal have gæster.
https://www.arla.dk/opskrifter/indbagt-andebryst-og-brondkarsecreme/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Rør kød og de øvrige ingredienser godt sammen og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Fjern skindet fra andebrystet og skær kødet i 6 lige store stykker.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet på alle sider (ca. 2 min. i alt) og drys med salt.
  • Læg halvdelen af farsen i 6 bunker på en plade med bagepapir.
  • Fordel de brunede stykker andebryst og derefter resten af farsen oven på.
  • Skær butterdejen i 6 lige store firkanter (a ca. 12 x 13 cm).
  • Læg et stykke butterdej over hver ”andebøf” og bag dem midt i ovnen, til dejen er gylden.
Brøndkarsecreme
  • Blend fløde, brøndkarse, wasabi, sukker og salt til blandingen er grøn.
  • Vend kvark i den grønne blanding.
  • Stil brøndkarsecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Tips
  • I stedet for andebryst kan man bruge ca. 450 g afpudset svinemørbrad. Aspargesene i salaten kan erstattes af ekstrafine ærter. I stedet for butterdej fra køl kan man anvende frossen butterdej - andebrystpakkerne er da ikke fryseegnede.

Indbagt andebryst kan fryses inden bagning. Stil de frosne andebrystpakker i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 45 min. - dæk evt. med bagepapir, hvis dejen bliver for mørk.

Energiindhold for hele retten:

16483 kJ / 3940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 34,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 29,6 % 7,9 g
Fedt: 36,2 % 4,4 g
Mere inspiration

Prøv den klassiske Beef Wellington med oksemørbrad og svampe, hvis du er til indbagt kød.

Beef Wellington
60+ min
Beef Wellington
(41)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

500 g Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hakkede oreganoblade
½ dl Fintrevet løg (ca. dl)
75 g Grofthakkede, smuttede mandler
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1½ dl Madlavningsfløde
2 Andebryster med skind (ca. 600 g)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
1 plade Butterdej - fra køl
Brøndkarsecreme
1 dl Madlavningsfløde
1 dl Klippet brøndkarse
1 tsk Wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
¾ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
350 g Kvark
Pynt
Friske hindbær
Brøndkarse
Tilbehør
1¼ kg Kartofler (ca. kg)
175 g Romainesalat revet i mindre stykker
200 g Dampede grønne asparges i bidder (ca. g)