Indbagt paté
60+ min

Indbagt paté

Indbagt paté er en lækker fransk inspireret opskrift med magert hakket svinekød og velsmagende lammekød. Prøv den.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt paté

Indbagt paté er en lækker fransk inspireret opskrift med magert hakket svinekød og velsmagende lammekød. Prøv den.

Opskriften gælder for 20 personer

Dej

Fars

  • 500 g magert hakket svinekød
  • 2 tsk groft salt
  • 4 spsk hakket zittauerløg
  • 1½ æg (1 dl sammenpisket æg)
  • 1½ tsk herbes de Provence
  • friskkværnet peber
  • 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 dl hvedemel
  • 400 g lammekød fx kølle
  • 100 g usaltede pistacienøddekerner
  • 100 g smuttede hele mandler

Pensling

  • sammenpisket æg

Tilbehør

  • 250 g grøn salat med
  • ½ dl olie-eddikedressing
  • 250 g sorte oliven, store kapers med stilk eller cornichoner

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, bagepulver og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med fløde. Tryk ¾ af dejen ud i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Dejen skal gå helt op til kanten. Stil formen og resten af dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Fars

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, æg og resten af krydderierne i. Rør fløden i og derefter melet. Skær lammekødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og vend dem sammen med pistaciekerner og mandler i farsen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Kom farsen i formen og bank den let mod køkkenbordet. Rul resten af dejen ud, på et meldrysset bord, så den passer som låg til formen. Dæk formen med dejlåget og skær overskydende dej fra (gem det til pynt). Tryk de to lag dej godt sammen (inden for formen). Skær 2-3 huller i låget, pynt patéen og pensl den med æg. Bag patéen nederst i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. 45 min. Tag den bagte paté ud af ovnen og lad den hvile, stadig i formen, i mindst ½ time. Eller stil patéen tildækket i køleskabet til næste dag.

Ved serveringen

Løsn patéens sider fra formen med en kniv. Vend patéen ud og skær den i 20 skiver.

Tips

I stedet for usaltede pistacienøddekerner kan man bruge saltede. Skyl og tør kernerne inden de vendes i farsen. 200 g pistacienøddekerner med skal svarer til ca. 100 g uden skal.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 200°.

Tips

Kan fryses inden bagning. Stil den frosne paté i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 2 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, mourvedre, cinsault Provence, Frankrig

En krydret rødvin fra Sydfrankrig fx en côtes-de-provence eller en côtes-du-rhône vil være god til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til lam