Indbagt rødtunge

Rødtungefileter, hummerhaler og lækker stuvning med hvidvin fylder potionskålene i denne dejlige opskrift. Glæd dig til bryde igennem låget af dej for at tage den første velsmagende bid.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt rødtunge

Rødtungefileter, hummerhaler og lækker stuvning med hvidvin fylder potionskålene i denne dejlige opskrift. Glæd dig til bryde igennem låget af dej for at tage den første velsmagende bid.

Antal portioner

Dej

Stuvning

  • 4 rødtungefileter
  • 170 g optøede frosne hummerhaler

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt bagepulver, salt og Kvark og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Stuvning

Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Kom vinen i og lad stuvningen koge godt igennem under omrøring. Smag til med salt og peber. Hæld stuvningen i 6 smurte, ovnfaste portionsskåle (a ca. 2 dl - ca. 11 cm i diameter øverst).

Skær fileterne i mindre stykker. Fordel fiskestykker og hummerhaler i portionsskålene. Rul dejen ud til 6 runde plader (ca. 13 cm i diameter). Pensl skålenes kanter med æg. Læg dejpladerne over som låg. Tryk kanterne let, pensl lågene og skær nogle dybe ridser. Bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 66 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En rigtig god, fadlagret hvidvin fra Bourgogne eller endnu finere fra Puligny-Montrachet eller Meursault vil være dejlig til retten Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til hummer