Ingefærcreme til æbleringe

Kold ingefærcreme til de lune æblekager er en fantastisk kombination.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ingefærcreme til æbleringe

Kold ingefærcreme til de lune æblekager er en fantastisk kombination.

Antal portioner

Ingefærcreme

Æbleringe

  • 3 uskrællede æbler, fx coxorange
  • 100 g groft knuste makroner (ca. 2 dl)
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Ingefærcreme

Vend ylette sammen med sukker, ingefær og kardemomme. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i blandingen. Stil ingefærcremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag den til.

Æbleringe

Udstik eller skær forsigtigt kernehuset ud af æblerne (æblerne skal forblive hele). Skær æblerne i tynde ringe (ca. ½ cm). Læg æbleringene i 6 smurte, ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og drys de knuste makroner over æblerne. Skær smørret i mindre stykker og fordel det over makronerne. Bag æbleringene midt i ovnen til "makronlåget" er gyldent og sprødt. Server de varme æbleringe sammen med den kolde ingefærcreme.

Tips

Hvis det kniber med at have 6 portionsfade i ovnen på én gang, giver det i nogle ovne mere plads, hvis man vender bagepladen om, så bunden er opad. Æbleringene kan bages i ét smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm). Bag æblerne midt i ovnen ca. 11 min. ved 250°.

Bagetid

Ca. 11 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5355 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %
Print