Ingefærfromage i chokoladeskåle

Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ingefærfromage i chokoladeskåle

Ingefærfromage i chokoladeskåle er en lækker og frisk dessert til både fest og hverdag. Den krydrede smag af ingefær, den syrlige citronsaft og den forførende chokolade giver en dessert der sent glemmes.

Antal portioner
  • 1 blad husblas
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk flormelis
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 6 chokoladeskåle

Tilbehør

  • 400 g blandet frugt, fx melon, mangofrugt eller pærer

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden stiv. Tilsæt vaniljekorn, revet ingefær, citronskal og sukker. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og 1 spsk flødeskum og rør den i fromagen. Fordel fromagen i chokoladeskåle og stil dem koldt i 1 time.

Ved serveringen

Anret chokoladeskålene sammen med melon og mangofrugt.

Tip

Den friske ingefær kan erstattes af 2 tsk finthakket syltet ingefær.

Tips

Fromagen kan fryses i chokoladeskålene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4440 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 70 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Det rigtige vinvalg til denne ret vill være en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en "spätlese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade