Ingefærkager med citron
30 min

Ingefærkager med citron

Herlige kager med citronfyld. Er dejlig friske at servere til en sommerfest.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ingefærkager med citron

Herlige kager med citronfyld. Er dejlig friske at servere til en sommerfest.

35 kager pr. portion

Antal portioner
  • 150 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 dl kartoffelmel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl lemon curd

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker til det smuldrer. Bland mel, kartoffelmel, ingefær og bagepulver sammen og rør det sammen med smørblandingen til en dej. Del dejen i 2 og rul dem til lange stænger (på et meldrysset bord) og skær dem i ca. 35 stykker. Tril hvert stykke til en kugle og kom dem i små papirsforme (petit four). Lav en fordybning i hver kugle og kom lidt lemon curd i hver. Stil kagerne på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist og sigt flormelis over kagerne inden servering.

Tip

Hvis du vil have mere power/styrke på småkagerne kan du tilsætte 1 tsk stødt ingefær mere.

Bagetid

Ca. 8-10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 53 %
Print