Ingefærkrydret fisk og grøntsagspasta
30 min

Ingefærkrydret fisk og grøntsagspasta

Sød, syltet ingefær og "lakridssmag" fra fennikel er en fin smagskombination, der klæder fisken.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ingefærkrydret fisk og grøntsagspasta

Sød, syltet ingefær og "lakridssmag" fra fennikel er en fin smagskombination, der klæder fisken.

Antal portioner
  • 500 g fiskefileter, fx torsk eller helleflynder
  • 2 spsk finthakket sød, syltet ingefær
  • 2 spsk lage fra de syltede ingefær
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Grøntsagspasta

  • 10 g smør
  • 2 fennikler i tynde skiver
  • 4 gulerødder i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 350 g frisk fuldkornspasta, fx fettuccine

Pynt

  • top af fennikler

Tilbehør

  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Tør fisken og skær den i 4 lige store stykker. Læg dem i et lille ovnfast fad. Bland ingefær, lage, citronskal og -saft og hæld det over fiskestykkerne. Drys med salt og bag fisken midt i ovnen.

Grøntsagspasta

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fennikler og gulerødder i ca. 7 min. og drys med salt og peber. Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde og kog pastaen ca. 2 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag. Vend pasta og grøntsager sammen og smag til.

Anret grøntsagspastaen i store dybe tallerkener. Drys med ost, læg den bagte fisk ovenpå og pynt med fennikeltop.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %
Print