Ingefærkrydret smørsauce til hummer

Varm hummer med gylden smørsauce. Luksus forret med stil.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ingefærkrydret smørsauce til hummer

Varm hummer med gylden smørsauce. Luksus forret med stil.

Antal portioner
  • 1 dl tør hvidvin, fx Riesling
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk hummerfond eller grønsagsbouillon, fx touch of taste
  • 2 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 50 g kold smør i tern
  • 2 store eller 4 små kogte hummere

Tilbehør

  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Kom vinen i en lille tykbundet gryde og kog den ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage. Tilsæt fløde, fond, persille og ingefær og kog det i yderligere ca. 2 min. Tag gryden og tilsæt smørret lidt efter lidt under kraftig piskning.

Del hummerne i halve - varm dem i lidt letsaltet kogende vand i ca. 1 min. Server med den varme sauce og brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Viognier Condrieu, Frankrig

Det perfekte vinvalg falder på en hvidvin på druen viognier. De bedste kommer fra Condrieu i Nordrhône, Frankrig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til hummer