Irsk grøntsagsgryde
45 min

Irsk grøntsagsgryde

Brug årstidens friske grøntsager og mix dem sammen i en grøntsagsgryde - perfekt til aftensmad.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Irsk grøntsagsgryde

Brug årstidens friske grøntsager og mix dem sammen i en grøntsagsgryde - perfekt til aftensmad.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 400 g nye kartofler i ca. ½ cm tykke skiver
  • 6 gulerødder i små tern
  • ½ blomkål i små buketter
  • ½ liter mælk
  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 250 g sukkerærter i ca. 2 cm stykker
  • 150 g kogt skinke i tern
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • friskhakket kruspersille

Tilbehør:

  • groft brød

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og kog dem i ca. 2 min. Tilsæt gulerødder og blomkål og kog videre i ca. 3 min. Hæld mælken ved og bring blandingen i kog. Rør smør og mel sammen til en smørbolle med en gaffel. Tilsæt smørbollen til grøntsagsblandingen. Kog stuvningen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter og skinke og bring retten i kog. Smag til med salt og peber.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 28 %
Print