Is af rød grape

Sødt møder syrligt i denne drøm af en rosa dessert. Fin afrunding på en god middag.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Is af rød grape

Sødt møder syrligt i denne drøm af en rosa dessert. Fin afrunding på en god middag.

6 personer pr. portion

Antal portioner

Ved servering

  • 1 rød grapefrugt

Fremgangsmåde:

Vask grapefrugten og tør den. Riv skallen fint (ca. 1 spsk). Del grapen og pres den (ca. 1½ dl). Skrab frugtkødet ud uden hinder (ca. 25 g). Pisk æggeblommer, flormelis, grapeskal, -saft og -kød godt sammen. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med æggeblandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 1½ liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 6 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. ½ time inden serveringen.

Ved serveringen

Kugl isen op og kom den i skåle og server den sammen med rød grapefrugt skåret i både.

Tips

Isen må ikke genindfryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 71 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sødlig hvidvin uden for meget power, fx en riesling "kabinett" eller "spätlese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citrus