Is med chokolade og hindbær

Hjemmelavet is med chokolade og hindbær der indeholder mindre fedt, men har mindst ligeså meget smag som den traditionelle flødeis.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Is med chokolade og hindbær

Hjemmelavet is med chokolade og hindbær der indeholder mindre fedt, men har mindst ligeså meget smag som den traditionelle flødeis.

Antal portioner

Hindbærsauce

  • 125 g friske eller frosne hindbær
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 50 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • hindbær

Fremgangsmåde:

Hindbærsauce

Bring hindbær, sukker og citronsaft i kog i en gryde. Kog det i ca. 5 min. Hæld hindbærsaucen i en flad form (gerne metal) og stil den i fryseren til den er helt kold.

Pisk æggehvider og sukker til marengs. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Vend "æggesnapsen" sammen med yoghurten og vend de stiftpiskede æggehvider i. Kom blandingen i en ismaskine og kør den i ca. 25 min. Hæld den smeltede chokolade i mens maskinen kører. Tag isen op og vend forsigtigt hindbærsaucen i. Kom isen i en metalform (ca. 2 liter) og stil den tildækket i fryseren i ca. 2 timer.

Ved serveringen

Stil evt. isen i køleskabet i 15-20 min. inden servering. Kugl isen op og pynt med friske hindbær.

Tip

I stedet for en ismaskine kan du hælde ismassen i en metalform (ca. 2 liter) - rør i isen hver ½ time. Efter ca. 1½ time hælder du chokoladen i, i en tynd stråle og rører godt - så chokoladen knækker. Vend herefter hindbærsaucen i og lad isen fryse helt i 2-3 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 19 %
Print