Is med lun karamelsauce
30 min

Is med lun karamelsauce

Lækker, lækker hjemmelavet karamelsauce. Server med softice og syltede figner.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Is med lun karamelsauce

Lækker, lækker hjemmelavet karamelsauce. Server med softice og syltede figner.

Antal portioner
  • 1 dåse syltede grønne figner

Fremgangsmåde:

Bring vand, sukker og smør i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 8 min. eller til blandingen er lys gylden. Tilsæt piskefløde og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 8 min. Lad karamelsaucen køle let af. Rør i saucen af og til.

Skær isen i mindre stykker og kom dem i en skål. Lad isen tø lidt op, tilsæt fløden og pisk blandingen til softice.

Ved serveringen

Hæld fignerne til afdrypning i en sigte. Anret figner og softice på portionstallerkener og server lun karamelsauce til.

Tip

Karamelsaucen kan stå tildækket i køleskabet 3-4 døgn. Lunes ved serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 59 %
Print