Is med marinerede vindruer
60+ min

Is med marinerede vindruer

Hjemmelavet vaniljeflødeis med blå og grønne druer i en marinade af hvid rom som tilbehør.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Is med marinerede vindruer

Hjemmelavet vaniljeflødeis med blå og grønne druer i en marinade af hvid rom som tilbehør.

6 personer pr. portion

Antal portioner

Is

Marinerede vindruer

  • 250 g halve, udstenene grønne vindruer
  • 250 g halve, udstenene blå vindruer
  • 1 dl hvid rom
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Is

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vaniljekornene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen i en randform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Rør isen op hver halve time under indfrysningen, ca. 2½ time. Frys derefter isen.

Marinerede vindruer

Læg vindruerne i et fad. Hæld rom ved og drys sukker over. Lad vindruerne stå tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Rør i dem af og til. Tag isen ud af fryseren ca ½ time før serveringen og stil den i køleskabet.

Ved serveringen

Vend isen ud på et fad og læg halvdelen af vindruerne i midten. Server resten af vindruerne med marinaden i en skål ved siden af.

Tips

Isen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Is ledsages ofte rigtig godt af den søde, hvide og let perlende moscato d'asti Norditalien - også når der er lys rom inde i billedet Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade