Iset ingefærsuppe med lun kompot
60+ min

Iset ingefærsuppe med lun kompot

Frisk dessertsuppe med lun kompot af pærer, appelsiner og orangelikør. En herlig afslutning på en god middag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Iset ingefærsuppe med lun kompot

Frisk dessertsuppe med lun kompot af pærer, appelsiner og orangelikør. En herlig afslutning på en god middag.

Antal portioner

Dagen før

Lun kompot

  • 2 skrællede faste, modne pærer i tern
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ spsk vand
  • 2 appelsiner
  • 3 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ¾ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 spsk orangelikør, fx cointreau

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Dagen før

Kog citronskal, vand, sukker og ingefær i en gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si sukkerlagen ned i en metalform (ca. 2 liter) og stil sukkerlagen tildækket i fryseren i ca. 2 timer. Rør kvark og den letfrosne sukkerlage sammen til den er glat. Dæk atter formen og frys blandingen i mindst 20 timer. Stil den frosne suppe til optøning på køkkenbordet ca. 2½ time før serveringen.

Lun kompot

Kog pæretern, sukker og vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. 3 spsk). Bland citron- og appelsinsaft og rør maizena i. Rør jævningen i kompotten og lad den koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt orangelikør og appelsinfileter og smag til.

Ved serveringen

Pisk suppen med en håndmixer i ca. 10 sek. Anret suppen i iskolde tallerkener med lidt af den lune kompot. Server resten af den lune kompot til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 4 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sødlig hvidvin på druen riesling, vil fungere rigtig godt til denne dessert. Prøv at finde en "auslese", "beerenauslese" eller "eiswein" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vil til ris a la mande