Iskaffe med vaniljekaramel

Iskaffe med vaniljekaramel

30 min
Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.
https://www.arla.dk/opskrifter/iskaffe-med-vaniljekaramel/

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme og uden omrøring til det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepulver og vand. Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og du har en tyndtflydende karamel. Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.
  • Bland mælk med kaffeblandingen. Fordel isterningerne i 4 høje kolde glas og hæld iskaffen heri.
Energiindhold for hele retten:

2734 kJ / 653 kcal

Næringsindhold pr. 100g

186 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 17,4 % 1,9 g
Kulhydrat: 78,3 % 8,6 g
Fedt: 4,3 % 0,2 g
Mere inspiration

Lidt i samme boldgade - kaffe og is er bare et godt match.

Kaffeis
30 min
Kaffeis
(16)

Ingredienser

1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 tsk Vaniljepasta
¾ dl Vand
1 dl Kold stærk kaffe
8 dl Kold mælk
20 Isterninger