Iskaffe med vaniljekaramel
30 min

Iskaffe med vaniljekaramel

Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Iskaffe med vaniljekaramel

Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.

Ca. 1 liter

Antal portioner
  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ¾ dl vand
  • 1 dl kold stærk kaffe
  • 8 dl kold mælk
  • 20 isterninger

Fremgangsmåde:

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme og uden omrøring til det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepulver og vand. Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og du har en tyndtflydende karamel. Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.

Bland mælk med kaffeblandingen. Fordel isterningerne i 4 høje kolde glas og hæld iskaffen heri.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 4 %
Print