Islagkage med kirsebær og chokolade
60+ min

Islagkage med kirsebær og chokolade

En skøn isdessert med et strejf af syrlighed fra cremefraichen, som smager dejligt sammen med de søde kirsebær. Husk at lade islagkagen optø lidt før den serveres - det gør den både bedre og lettere at skære!
Fryseegnet
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Islagkage med kirsebær og chokolade

En skøn isdessert med et strejf af syrlighed fra cremefraichen, som smager dejligt sammen med de søde kirsebær. Husk at lade islagkagen optø lidt før den serveres - det gør den både bedre og lettere at skære!

Islagkage til 12

Antal portioner

Pynt

  • friske kirsebær

Fremgangsmåde:

Klip et stykke bagepapir (12 cm x 65 cm) og beklæd indersiden af en springform (ca. 18 cm i diameter) med papiret for at få kanten ekstra høj.

Tag ca. 12 kirsebær fra. Hak resten fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Bland 2½ dl cremefraiche, 2 æggeblommer og ½ dl glukosesiup i kirsebærrene. Pisk 2½ dl fløde til let skum og vend det i kirsebærblandingen. Hæld blandingen i springformen, og stil den tildækket i fryseren i ca. 2 timer til overfladen er fast.

Bland resten af cremefraichen med resten af sukkeret, 3 æggeblommer, ½ dl glukosesirup og vaniljepulveret. Pisk resten af piskefløden til et let skum og vend det i cremefraicheblandingen. Tag springformen ud af fryseren og læg de 12 kirsebær på den letfrosne is. Hæld meget forsigtig vaniljeblandingen på kirsebærisen og stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 5 timer.

Smelt chokolade og smør i en skål i vandbad og lad det afkøle lidt. Tag isen ud af fryseren og smør chokoladeblandingen på toppen og lad det løbe lidt ned af siderne. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt med friske kirsebær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 69 %
Print