Islagkage med kokos og bagt ananas
60+ min

Islagkage med kokos og bagt ananas

En fin islagkage med den skønne kombination af kokos og ananas....man kan næsten se tropeøen for sig.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Islagkage med kokos og bagt ananas

En fin islagkage med den skønne kombination af kokos og ananas....man kan næsten se tropeøen for sig.

6 personer pr. kage

Antal portioner

Kokosis

Bunde

  • 125 g smør
  • 100 g meget grofthakkede, smuttede mandler
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk hvedemel
  • 125 g kokosmel (ca. 3½ dl)

Bagt ananas

  • 1 frisk ananas (ca. 1⅗ kg)
  • 3 spsk fint rørsukker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Kokosis

Kom den kolde vaniljesauce og sukker i en skål og pisk til sukkeret er opløst. Pisk kokosmælk og limesaft i heri. Hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet og blød konsistens.

Bunde

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, sukker, mel og kokosmel. Varm blandingen igennem ved jævn varme og under omrøring i ca.1 min. Tag gryden af varmen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Pres halvdelen af kokosmelblandingen i formen. Bag bunden midt i ovnen. Åbn springformen og træk bunden - med bagepapir - over på en bagerist. Bag den 2. bund på samme måde. Lad den køle af i formen.

Kom den bløde kokosis på bunden i springformen. Stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 3 timer. Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 2 timer før serveringen.

Bagt ananas

Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Flæk ananassen i 4 både og fjern midterstokken. Skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 900 g ananaskød). Kom ananasternene i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med sukker og bag dem midt i ovnen. Lad ananasternene køle lidt af og tilsæt limeskal, -saft og citronmelisse. Smag til.

Ved serveringen

Tag islagkagen ud af formen - træk evt. en lun kniv langs kanten. Fjern bagepapiret og stil kagen på et fad. Knæk den anden bund i pæne stykker og anret dem på og rundt om kagen. Kom den lune ananas i en skål og server den til islagkagen.

Tips

Den bagte ananas kan også serveres kold. Bunden uden is kan fryses eller opbevares i en kagedåse i ca. 4 døgn.

Bagetid for bunde

Ca. 5 min. ved 200°.

Bagetid for ananas

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

slagkagen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Hvid dessertvin fra Bordeaux i Frankrig vil være rigtig dejlig til denne trope-dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan