Italiensk farsrulle og kartoffelgratin
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Italiensk farsrulle og kartoffelgratin

Italiensk farsrulle og kartoffelgratin er inspireret af det italienske, og er en opskrift som får mundvandet til at løbe!

Antal portioner

Fars

  • 3 skiver afskorpet franskbrød
  • 2 dl mælk
  • 250 g hakket svinekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret oregano

Fyld

  • 1 hakket zittauerløg
  • 3 spsk hakket frisk persille
  • 100 g Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+) i tynde skiver

Kartoffelgratin

  • 1 kg kartoffel
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 14 liter mælk
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 æg
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør:

  • 350 g tomatsalat

Fars

Udblød franskbrødsskiverne i mælk. Rør brødblandingen med kød, æg og krydderier. Bred farsen ud på et stykke bagepapir i en firkant (ca. 20 x 30 cm). Fordel løg og persille og ost over farsen. Rul denne som en roulade fra den korte side. Læg farsrullen uden bagepapir i et smurt ovnfast fad.

Kartoffelgratin

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med løg i et fladt, smurt ovnfast fad. Pisk mælk, fløde, æg, salt og peber sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Fordel smørklatter over. Sæt begge fade midt i ovnen.

Tip

Ved frysning: Stil den frosne farsrulle i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 1 time og 15 min.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Tips

Frysetip: Farsrullen kan fryses ubagt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min