Italiensk farsrulle og kartoffelgratin

Italiensk farsrulle og kartoffelgratin er inspireret af det italienske, og er en opskrift som får mundvandet til at løbe!
Antal portioner
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk farsrulle og kartoffelgratin

Italiensk farsrulle og kartoffelgratin er inspireret af det italienske, og er en opskrift som får mundvandet til at løbe!

Antal portioner

Fars

  • 3 skiver afskorpet franskbrød
  • 2 dl mælk
  • 250 g hakket svinekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret oregano

Fyld

Kartoffelgratin

Tilbehør:

  • 350 g tomatsalat

Fremgangsmåde:

Fars

Udblød franskbrødsskiverne i mælk. Rør brødblandingen med kød, æg og krydderier. Bred farsen ud på et stykke bagepapir i en firkant (ca. 20 x 30 cm). Fordel løg og persille og ost over farsen. Rul denne som en roulade fra den korte side. Læg farsrullen uden bagepapir i et smurt ovnfast fad.

Kartoffelgratin

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med løg i et fladt, smurt ovnfast fad. Pisk mælk, fløde, æg, salt og peber sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Fordel smørklatter over. Sæt begge fade midt i ovnen.

Tip

Ved frysning: Stil den frosne farsrulle i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 1 time og 15 min.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Tips

Farsrullen kan fryses ubagt.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 15080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 50 %
Print

Produkter i opskriften