Italiensk forret
60+ min

Italiensk forret

Tun med citron, marinerede gulerødder og artiskokker med basilikum - tre lækre snacks med en duft af Italien
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk forret

Tun med citron, marinerede gulerødder og artiskokker med basilikum - tre lækre snacks med en duft af Italien

Opskriften gælder for 12 personer

Tun med citrondressing

Pynt:

  • friske citronmelisseblade

Marinerede gulerødder

  • 600 g gulerødder i 8 cm lange stave
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 6 snittede hvidløgsfed
  • 1 dl olivenolie
  • 4 spsk frisk, hakket kruspersille

Artiskokker med basilikum

  • 2 dåser artiskokhjerter (ca. 400 g)
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk hakkede friske basilikumblade

Pynt:

  • friske basilikumblade

Hvidløgsflute

  • 24 skiver flutes
  • 50 g smør
  • 2 hvidløgsfed i halve

Tilbehør:

  • grissini

Fremgangsmåde:

Tun med citrondressing

Lad tunen dryppe af. Rør syrnet fløde sammen med citronskal, salt og peber. Smag til. Stil dressingen tildækket i kølekabet i mindst ½ time.

Marinerede gulerødder

Kog gulerødderne i vand tilsat salt og hvidløg i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning. Læg gulerødderne på et fladt fad. Rør olivenolie sammen med persille og fordel marinaden over gulerødderne.

Artiskokker med basilikum

Lad artiskokkerne dryppe af. Halver dem og læg dem taglagt i et fladt fad. Lad de sorte oliven dryppe af og fordel dem over artiskokhjerterne. Rør olivenolie sammen med basilikum og fordel marinaden over retten.

Hvidløgsflutes

Smør fluteskiverne og læg dem på en plade med bagepapir. Rist dem øverst i ovnen. Gnid de varme brødskiver med hvidløg og server dem varme.

Ved serveringen

Fordel tunen i et fladt fad med lidt af dressingen. Server resten i en skål ved siden af. Anret de marinerede gulerødder og artiskokker med basilikum på fade hver for sig. Server hertil grissini og de varme hvidløgsflutes.

Ristning

Ca. 6 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Trentino Alto Adigo, Italien

Hvidvin på sauvignon blanc-druen vil fungere rigtig godt her, gerne en version fra Trentino Alto Adige i Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tun