Jordbær dyppet i chokolade
30 min

Jordbær dyppet i chokolade

Jordbær med chokolade er en klassiker -server den som sød, sommersnack eller dessert.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbær dyppet i chokolade

Jordbær med chokolade er en klassiker -server den som sød, sommersnack eller dessert.

Antal portioner
  • 500 g friske jordbær
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Creme

  • 350 g kransekage evt. med nougat

Fremgangsmåde:

Fyld en lav skål med salt og dæk den med alufolie. Skyl jordbærrene, men lad dem beholde de grønne blade. Tør dem godt. Smelt den hvide chokolade i vandbad. Sæt en lille træpind (til pindemadder) gennem bladet i hvert jordbær (ikke helt igennem bærret). Dyb halvdelen af jordbærrene i den hvide chokolade og prik pinden gennem alufolie og ned i saltet - til chokoladen er stivnet. Gentag med den anden halvdel af bærrene i den mørke smeltede overtrækschokolade.

Creme

Pisk fløden næsten stiv og rør de øvrige ingredienser i. Smag til.

Skær kransekagen i skrå stykker. Anret jordbær, creme og kransekagesnitter på fade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Det perfekte vinmatch til disse lækre bær vil være den søde, let perlende moscato d'asti fra Piemonte i Norditalien. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær